Gais hälsning till IFK Göteborg inför derbyt

3–0 mot serietvåan Djurgårdens IF.
Gais stormar fram i allsvenskan – och härnäst väntar derby mot IFK Göteborg.
– De får se upp ... för den här killen, säger Joackim Åberg och nickar mot Gustav Lundgren.
– Kommer vi upp i vår nivå, då vinner vi alla dagar i veckan, säger Mergim Krasniqi.

ANNONS
|

De dubbla hemmamatcherna mot Malmö FF och Djurgårdens IF förra veckan mynnade ut i totalt fyra inspelade poäng, tre gjorda mål, noll insläppta och två gedigna prestationer av Gais.

I och med de starka resultaten mot tabellettan och tabelltvåan har Grönsvart nu återigen på allvar häng i kampen om Europaplatserna.

Den senaste veckan har varit matchfri men på måndagen är det dags för höstens största match, derbyt mot IFK Göteborg.

– Det ska bli kul att möta dem igen. Vi får väl se om de har tagit steg, vi har tagit steg i alla fall, tror jag. Det kommer bli en grym match med underbar inramning, säger Axel Henriksson, som i våras var en av matchhjältarna med sitt 1–0-mål, efter Gais seger mot Djurgården.

ANNONS

Blev viral med sitt derbyfirande

Efter derbyt i våras bjöd profilen på ett ögonblick som blivit ikoniskt i Gais-kretsar då han i SVT:s sändning sjöng med i supportrarnas ramsa om att ”Blåvitt åker ur”.

– Det var lite skämmigt i början att se det först. Men jag är en person med adrenalin och en person utan. Man tänker inte alls i det läget. Jag hör bara låten och så tror jag reportern frågar något om stödet, då säger jag bara ”Lyssna på dem” och så sjöng jag med lite, sa Henriksson till GP ett par dagar efter derbyfirandet i våras.

Sedan dess är det två lag vars säsonger har utvecklats åt helt olika håll. IFK Göteborg har fastnat i det absoluta bottenträsket och kämpar för sin allsvenska existens, samtidigt som nykomlingarna Gais har överträffat alla förväntningar och alltså slåss i toppen.

Hälsningen: ”De får se upp”

När Djurgården hade krossats kunde mittfältskuggen Joackim Åberg kosta på sig att skicka en hälsning till Blåvitt.

– De får se upp ... för den här killen, säger Åberg och nickar mot sin nära vän, Gustav Lundgren, som under inledningen av hösten har briljerat i match efter match och gjort flera mål och assist.

Mot Djurgården slog han till med ett mål och två framspelningar.

ANNONS

Lundgren själv har också delat med sig av sina tankar inför derbyt.

– Jag tror inte att tabellplaceringen kommer spela så stor roll, vi var med om det förra året när vi hade haft en ganska bra start på superettan och Öis hade haft det lite tuffare, men vi blev egentligen helt överkörda i det första derbyt mellan oss då. Sedan är klart att vi har inställningen att vi ska gå ut och dominera och köra över dem, sa Lundgren när han gästade GP:s fotbollspodcast, ”Inga Dönare”.

Gais-kuggen: ”Då vinner vi alla dagar i veckan”

Mergim Krasniqi har stor respekt för IFK Göteborg som lag, han tycker Blåvitt är bättre än vad tabellen visar, men om Gais fortsätter att spela som på slutet är han säker på att Atleterna tar hem segern.

– Kommer vi upp i vår nivå, då vinner vi alla dagar i veckan.

Då är det inget snack?

– Nej då är det inget snack, kommer vi upp i vår vanliga nivå, och de är på deras högsta nivå, då går vi segrande ur den matchen. Jag tycker vi är ett bättre lag.

Tydligt bättre?

– Ja, jag tycker det. Som sagt: Når båda lagen sin topp – då vinner vi den här matchen.

ANNONS

Alexander Ahl-Holmström:

– Utifrån tabell är det väl vi som är favoriter, men jag tror inte det hade spelat någon roll om vi låg etta och de låg sist eller tvärtom, ett derby är ett derby. Det lever sitt egna liv, man måste gå in i det med all respekt. Det kommer smälla, det kommer vara hett. Tar vi kampen och duellerna då har vi väldigt stora möjligheter. Vi ska gå in med lagom respekt och vara kaxigt ödmjuka, som alltid.

Få det senaste om Gais – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Gais och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Grönsvart.

Klicka här för att följa Gais

LÄS MER:Hyllar Gais-supportrarna – efter hånet mot IFK Göteborg

LÄS MER:Odiskutabelt – därför är Gais bäst i Göteborg 2024

LÄS MER:Gais närmar sig en Europaplats – efter spelmässig fullträff

LÄS MER:Super-Bosses hyllning av Gais Gustav Lundgren

ANNONS