Gais-supportrarna med nytt IFK Göteborg-hån – inför derbyt

Gais-supportrarna har slagit till med ett nytt Blåvitt-hån inför kvällens derby.
I närheten av IFK Göteborgs träningsanläggning har någon eller några satt upp blåa ballonger och skrivit texten ”Backlinje 150 år, tuta!!!” på ett plakat längs vägen.
Sannolikt som en pik till IFK Göteborgs ålderstigna försvar.

ANNONS
|

På måndagskvällen är det dags för ett stekhett Göteborgsderby mellan IFK Göteborg och Gais på Gamla Ullevi. En match där Blåvitt är på jakt efter viktiga poäng i bottenstriden och där Gais vill fortsätta haka på i kampen om Europaplatserna.

Det är mycket på spel och det märks även i uppladdningen från supportrarna. I synnerhet Gais-lägret har varit flitiga med att vrida upp stämningen inför mötet.

Tidigare i veckan hade någon eller några tagit sig upp till Delsjön i närheten av IFK Göteborgs träningsanläggning och där satt upp en träskylt med texten ”Superettan” och en pil i riktning Kamratgården.

ANNONS

Något som gillades bland Gais spelare och ledare.

– Det är riktigt kul hets, sa Alexander Ahl-Holmström till GP om Gais-supportrarnas Blåvitt-hån.

Har slagit till med nytt Blåvitt-hån

Anfallsstjärnan fortsatte med att berömma de egna fansen för förmågan att bjuda på oväntade tilltag.

– Det är klass på dem! Det är kreativitet!

IFK Göteborgs kommunikationschef Marcus Modéer tog ”skyltkuppen” med ro. Modéer sa till GT att skylten hade plockats ner innan Blåvitt-spelarna återvände till Kamratgården efter bortamatchen mot Västerås SK.

– Så den var helt effektlös. Så länge saker och ting görs med glimten i ögat och inte skadar någon person eller egendom så är det var det är. Historiskt sett har det gjorts många saker inför derbyn med humor. Detta får placeras i den kategorin, sa Modéer till GT.

Kvällen före derbyt slog Gais-supportrarna till igen – återigen var siktet inställt på korsningen i närheten av Kamratgården. Den här gången hade någon eller några satt upp en skylt med texten ”Backlinje 150 år, tuta!!!”. Till det hade ett par blåa ballonger hängts upp.

Samma typ av skylt vid Karlsrofältet

Något som sannolikt anspelar på att IFK Göteborg den här säsongen ofta har spelat med en minst sagt erfaren backlinje, där veteranerna Oscar Wendt, 38, Gustav Svensson, 38, och Emil Salomonsson, 35, i olika grad, har fått speltid. Ett ålderstiget försvar som, liksom övriga laget, hittills inte har levererat tillräckligt för att hålla Blåvitt borta från bottenkamp.

ANNONS

Backlinjen som startade i Västerås senast, Jonas Bager (28), August Erlingmark (27), Gustav Svensson (37) och Anders Trondsen (29) var dock bara 121 år ihop.

På sociala medier har även liknande bilder, där samma budskap förmedlas, från andra platser i stan synts. Bland annat visar bilderna hur samma typ av skylt och blåa ballonger har satts upp vid IFK Göteborgs minnessten på Karlsrofältet, platsen där Blåvitt spelade föreningens första match någonsin.

Återstår att se om IFK Göteborgs supportrar hinner med någon skämtsam replik innan avspark klockan 19.10 på måndagskvällen.

Få det senaste om Gais – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Gais och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Grönsvart.

Klicka här för att följa Gais

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg

LÄS MER:Hyllar Gais-supportrarna – efter hånet mot IFK Göteborg

LÄS MER:Rapport från Gais sista träning inför derbyt mot IFK Göteborg

LÄS MER:Träningsrapport från IFK Göteborgs sista träning inför derbyt mot Gais

LÄS MER:August Erlingmark valde bottenstrid med IFK Göteborg före ett nytt lukrativt äventyr

ANNONS