Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gustav Lundgren om hysteriska formen – och resan från Onsala till Gais

Gais höstform är hysterisk, Gustav Lundgrens likaså.
Nu gästar fotbollsallsvenskans hetaste spelare GP:s podcast ”Inga Dönare”.
Där pratar han bland annat om raketresan från division 2 med Onsala för tre år sedan till att det nu ropas om landslaget, succétränaren Fredrik Holmbergs stora betydelse för den egna utvecklingen – och tankarna om framtiden.
– Jag hade nog gett upp fotbollsdrömmen och tänkte att det inte skulle bli mycket mer än det i Onsala. Jag var inställd på att köra där och ta klubben så långt vi kunde, säger Lundgren i ”Inga Dönare”.

ANNONS
|

Det är ett Gais som flyger fram i allsvenskan och efter att ha kört över serietvåan Djurgårdens IF med 3–0 i söndags är Grönsvart nu uppe på fjärde plats i tabellen. En som har haft en stor del i lagets succésäsong är Gustav Lundgren.

Yttern har imponerat stort och hösten har han inlett på ett alldeles sprakande sätt med flera mål och assist. Efter en fullträff och två framspelningar mot Djurgården är 29-åringen, som för tre år sedan spelade division 2-fotboll, namnet på de flesta allsvenska fotbollsföljarnas läppar och med rop om landslaget som flitigt förekommande.

Lundgren: ”Var lite vilsen där”

Nu gästar Lundgren GP:s fotbollspodd ”Inga Dönare”.

ANNONS

I avsnittet backar han tillbaka till tiden i Onsala, innan han blev klar för Gais, och beskriver hur elitfotbollsdrömmarna som i stort sett döda och att han själv var osäker på vad han ville skulle bli nästa steg i livet.

– Jag hade nog gett upp fotbollsdrömmen och tänkte att nog inte skulle bli mycket mer än det här. Jag var inställd på att köra Onsala, ta klubben så långt vi kunde göra. Det var division 4 när jag kom dit, så vi hade kommit en bit på vägen då med division 2 och nu spelar de i Ettan södra. Det var vad jag var inställd på, spela med mina bästa kompisar och ta klubben så långt som möjligt.

Han tillägger:

– Jag var lite vilsen där, så det kom otroligt bra för min del (att flytta till Gais) och har varit underbart sedan dess.

Häcken-stjärnan gästar också

Han pratar också om vad Fredrik Holmberg, som han tränades av i Onsala och tränas av i Gais, har betytt för hans utveckling och att han i dag spelar i Grönsvart.

– Det var nog avgörande, han och Jocke Åberg (tidigare lagkompis i Onsala och lagkompis i Gais) till att jag valde att göra detta. När jag skrev på mitt kontrakt med Gais så hade jag en klausul att jag kunde gå tillbaka till Onsala när jag ville. Jag hade inte riktigt provat på att kasta mig ut.

ANNONS

Utöver Gustav Lundgren i studion är också BK Häcken FF:s Josefine Rybrink med på länk och snackar upp lagets returmöte i Champions League-kvalet mot Arsenal, GP:s Joel Besseling finns med från Alkmaar och levererar de senaste rapporterna inför Elfsborgs Europa League-premiär i Nederländerna. Dessutom: Diskussioner om sparkningen av Paco Johansen och vem som ska ersätta norrmannen? Givetvis tas IFK Göteborgs fortsatta kris upp, Örgryte-mittfältaren Amel Mujanics hiskeliga form och den glassbonanza Rödblått bjöd in till efter seger mot serieledarna på Gamla Ullevi.

LÄS MER:Paulos Abraham: ”De här tre matcherna kommer vara avgörande”

LÄS MER:Samuel Leach Holm avslöjar snacket i Häcken inför derbyt mot IFK Göteborg

LÄS MER:Jonas Erikssons tips till Tobias Hysén: En domarkarriär

ANNONS