Häcken blev överkörda – utslaget av Arsenal

Häckens Champions League-dröm slogs i kras i London. Efter Arsenals överkörning blir det en höst utan Europaspel för Hisingslaget. Matchen slutade 4-0.

|

BK Häcken slog Arsenal med 1-0 i första mötet på Bravida arena och hade bra utgångsläge, och under torsdagen spelades returen i London om en plats i gruppspelet i Champions League.

Häcken hade det tufft inledningsvis, men Hisningslaget hade ett ypperligt läge att ta ledningen. Anna Anvegård kom fri i straffområdet i den tionde minuten, men missade mål.

Arsenal tog ledningen – och utökade

Drygt tio minuter efter det gav istället Lia Wälti hemmalaget ledningen med ett välplacerat skott bakom målvakt Jennifer Falk. Strax innan halvtid skulle det bli ännu värre för Häcken, planens gigant i Mariona Caldentey satte 2-0 för hemmalaget innan första halvlek tog slut.

Häcken behövde där och då bara ett mål för att ta det till förlängningsläge, men i stället slog Beth Mead till i den 49:e minuten och då var Arsenal i en tremålsledning. Men det skulle bli ännu fler.

För i den 78:e minuten klev Caitlin Foord upp och serverade en annan inhoppare i Frida Maanum som sköt in bollen vid stolproten till 4-0, och som även blev slutresultatet.

Därmed blir det inget Europaspel för Häcken i höst.