Häcken enkelt vidare – närmar sig nytt miljonregn efter segern

Häcken hade storsegern med 6–1 med sig till returen mot Paide. Väl där blev det en behaglig resa – nu är det endast ett dubbelmöte som står mellan de gulsvarta och ett nytt miljonregn.

|

I det första mötet med estländska Paide Linnameeskond var det målfest, minst sagt för Häcken. Det blev storseger med 6–1 och efter det resultatet var returen på bortaplan mest en match att spela av för Paco och hans spelare.

Då ställde den norske tränaren ändå upp med ett etablerat gäng.

Det blev ingen större rotering eller vila på nyckelspelare.

Efter bara några minuter fick Peter Abrahamsson stå för en räddning innan Johan Hammar rensade undan. Ungefär där tog också det roliga slut för hemmalaget, som istället fick se Adam Lundkvist dra till från distans och se bollen gå hela vägen in i mål.

Vänsterbackens första fullträff sedan 2016, bara en sådan sak.

Häcken skrek efter straff – Paide kvitterade istället

En stund senare skrek Häcken, eller ja, Simon Gustafson efter straff. Något som domaren inte valde att lyssna på och spelet vände och då gick det undan. Robi Saarma fick bollen och satte fart, drev in i plan och tryckte till och lurade Peter Abrahamsson och det var kvitterat.

Dock var det 7–2 till Häcken totalt där och då.

Fem mål upp alltså.

Med några minuter kvar till paus tvingades Axel Lindahl kliva av och ersattes av Valgeir Lunddal Friðriksson.

Hettade till efter paus – Häcken enkelt vidare till nästa runda

Efter paus hettade det till lite, Adam Lundkvist delade ut en knuff och flera spelare rök ihop för en stund och utbytte ett par fraser med varandra och domarna hade att göra. Det hela lugnade dock ner sig snabbt.

Där Daniel Luts i Paide och just Adam Lundkvist varnades.

Sedan lugnade det ner sig igen.

För matchen var ju redan över med tanke på att hemmalaget behövde hämta in fem mål för att ens kunna ta matchen till en förlängning.

Det blev en behaglig resa in i mål för Paco Johansen och hans spelare.

Efter segern för Häcken väntar nu FC Heidenheim från Bundesliga i playoff i Conference League.

En seger i det dubbelmötet och miljonregnet är tillbaka på Hisingen. Enbart för att ta sig till gruppspel ramlar det in drygt tre miljoner Euro på kontot.

Så startade Häcken: 4–3–3

Peter Abrahamsson – Axel Lindahl (Valgeir Lunddal Friðriksson, 39), Johan Hammar, Marius Lode (Even Hovland, 73), Adam Lundkvist – Pontus Dahbo, Simon Gustafson (Sigge Jansson, 63), Julius Lindberg – Amor Layouni, Srdan Hrstic (Ali Youssef, 78), Zeidane Inoussa (Mikkel Rygaard, 63).