Häcken pekar ut: Det talar för ny succé mot Arsenal

Häcken imponerade mot Arsenal en gång.
Men kan de göra det två gånger?
Inför den avgörande returmatchen berättar spelare och tränare vad som talar för ny succé.
– Jag tänker att vi ska vara väldigt smarta nu, säger Mak Lind.

ANNONS
|

Häcken och Arsenal gör upp om en gruppspelsplats i Champions League. Efter onsdagskvällen ser jakten lite ljusare ut för Hisingslaget, som vann det första mötet med 1–0.

Returen spelas på torsdag om en vecka. En spelare som redan är laddad inför matchen är Anna Anvegård.

– Vi siktar på att göra det lika bra igen. Det är klart det blir en jättetuff bortamatch med underlaget och deras hemmapublik. För oss gäller det att åka dit med en bra inställning och se hur långt det räcker, säger hon.

Skjuter ifrån sig pressen

Häcken jublar över ett gynnsamt utgångsläge och menar att all press ligger på Arsenal i returmötet.

ANNONS

– Även fast vi spelade på hemmaplan var det nog ingen som riktigt trodde vi skulle vinna. Det är klart Arsenal känner sig extra pressade nu, säger Anvegård.

Vad tror du den pressen kan ge er i returen?

– För egen del känner jag bara att jag vill spela matchen i morgon, jag är så taggad, men för dom är det mer spänt. De har mer tryck från fansen. För oss blir det bara att åka dit och spela avslappnat. Så känner jag.

Tränaren Mak Lind håller med om pressen.

– Jag tänker att vi ska vara väldigt smarta nu, säger han och fortsätter:

– Vi leder den här första halvleken. Någonstans är det väldigt mycket press på Arsenal att vända skutan. Matchplanen är inte klar till hundra procent, men jag är glad att vi har satt oss i det här läget med en möjlighet att ta oss vidare.

Mak Lind blickar framåt mot returen.
Mak Lind blickar framåt mot returen. Bild: MATHIAS BERGELD

Vad tänker du inför returen – 0–0 och ni är i Champions League?

–Ja, exakt. Den arbetsinsatsen vi gjorde i dag, det är den som krävs. Vi jobbade otroligt hårt på många håll i dag. Jag vet inte var de hittade energin. Det är ett högre tempo i Champions League än i damallsvenskan och vi fick slita.

ANNONS

Segerkostymen på då också i returen?

–(Skratt) Den är på, garanterat.

–Nä, men som jag sa. Vi måste vara väldigt ödmjuka. Arsenal är otroligt skickliga. Det betyder också att mina spelare verkligen ska ha all kredd för det de gjorde i dag. Det var otroligt.

Jennifer Falk lyfts fram: ”Bland de bästa i världen”

En av spelarna som fick ta emot kredd efter matchen var Jennifer Falk, som stod för flera jätteräddningar och höll nollan mot Arsenal.

Mak Lind håller målvakten högt.

– Hon var helt magisk. Jävligt starkt att hon lyckades hålla nollan, säger han.

Vad mer kan du säga om hennes insats?

– Otrolig målvakt. Hon gjorde viktiga räddningar i viktiga skeden av matchen. Det har hon gjort även i tidigare i Champions League-spel för oss. Jag håller henne väldigt högt. Det gläder mig extra eftersom hon är en fantastisk person och en otroligt fin människa. Hon förtjänar allt beröm för det hon gör på och utanför planen.

Anna Anvegård vill också hylla Jennifer Falk.

– Hon kliver verkligen fram och visar att hon är bland de bästa i världen. Vi vet om det för vi tränar med henne varje dag, det är ingen nyhet för oss. Det är bara kul att hon lyckas ta fram det och visa alla andra också.

ANNONS

När huvudpersonen Jennifer Falk får höra om hyllningarna blir hon glad. Insatsen är hon själv nöjd med och inför returen lever hoppet.

Hur ser du på era chanser?

– Bra. Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge och vi lyckades göra en bra match mot Arsenal som vi behöver fortsätta bygga på och tro på.

LÄS MER:Häckens succé – besegrade Arsenal i CL-kvalet

LÄS MER:En Jennifer Falk-nolla till – och saken är klar

LÄS MER:Rosa Kafaji om första tiden i Arsenal: ”Mer krav”

ANNONS