Hugo Larsson om petningen – kritisk till Jon Dahl Tomasson

Hugo Larsson petades i matchen mot Azerbajdzjan. Han är besviken på förbundskapten Jon Dahl Tomasson.
– Jag förväntade mig annat, säger han till SVT.

ANNONS
|

Hugo Larsson, 20, petades av förbundskapten Jon Dahl Tomasson i torsdagens match mot Azerbajdzjan.

– Det jag har sagt till Hugo, och jag har sett alla matcher han har spelat även under försäsongen, är att jag vill ha mer vertikala passningar. Han är en jättebra spelare, men skulle kunna passa mer i sidled, speciellt mot motståndare som står djupt, sa Dahl Tomasson efter matchen.

Larsson köper inte den förklaringen och är besviken på att han, som haft en fin säsongstart i sitt Eintracht Frankfurt i Bundesliga, inte fick någon speltid alls i matchen.

– Jag förväntade mig annat efter den starten i Tyskland. Jag har spelat 90 minuter i varje match och poäng i två av tre matcher. Jag hoppades att jag skulle flyga på det jag har gjort där nere, säger han till SVT.

ANNONS

Till Expressen säger han:

– Jag har passat in i alla spelsätt innan och jag tror att jag hade passat in i detta också. Jag har fått höra under hela min karriär att jag lär mig snabbt och adderar saker snabbt i mitt spel, jag tror att jag hade kunnat göra det liknande här. Så det är trist.

Kritisk mot Dahl Tomassons ord

Larsson är inte bara besviken på petningen, han är också missnöjd med att Jon Dahl Tomasson pratat offentligt om vad som sagts i samtal mellan de två. Larsson har sagt till förbundskaptenen att han vill att det som sägs mellan dem stannar där.

– Jag tycker att det ska vara så med vissa saker, men så har inte fallet varit nu. Det är Jons bild, jag ser på mig själv på ett helt annat sätt. Som en otroligt duktig spelare. I Tyskland har jag en tränare som ser mig på ett annat sätt, det är väl tur att det är där jag spenderar mest av min vardag, säger Larsson till SVT.

Sverige möter Estland imorgon söndag.

Under söndagen meddelades att Hugo Larsson lämnat landslagssamlingen på grund av en skadekänning.

LÄS MER:Efter segern – Tomasson förändrar i elvan

LÄS MER:Talangen blev kvar på bänken: "Stor konkurrens"

LÄS MER:Efter succén – Johansson står även mot Estland

ANNONS