IFK Göteborg räddade poäng i ångestmötet efter dramatik

Ångestveckan är inledd för IFK Göteborg. Där Ramon Pascal Lundqvist brände en straff men räddade sedan poäng sent för sitt Blåvitt som därmed undvek kvalplatsen.
Efteråt buades spelarna ut av fansen.

ANNONS
|

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg

Att det är mycket på spel för de blåvita spelarna varje gång de kliver ut på planen är ingen direkt hemlighet. Ett tabelläge där man slåss i den absoluta botten gör att pressen är enorm på spelarna.

Mot Halmstad under måndagskvällen inleddes ”ångestveckan”.

Först ut alltså bottenkonkurrenten Halmstad, på torsdag väntar bottenkonkurrenten Västerås på bortaplan innan veckan avslutas nästa måndag med ett derby mot Gais.

Mot Halmstad då?

Jo, en första halvlek där inget av lagen hade några riktiga superlägen. Efter paus skulle det dock hända desto mer.

Gustaf Norlin drog in ett stenhårt inlägg som tog på Joseph Baffos hand och straffen var solklar. Då klev Ramon Pascal Lundqvist fram som är lagets förste straffskytt men han brände.

ANNONS

Eller ja, Tim Rönning räddade.

– Jag gick in full av självförtroende. Sedan fick jag en ”reset” av domaren men det är en för dålig straff. Han läser mig tidigt och det var en alltför svag straff, säger han och fortsätter:

– Jag var inne på att byta hörn men när jag hade bestämt mig så är det bara att köra på det.

Mardrömsläge för Blåvitt: ”Väldigt mentalt jobbigt”

Istället slog gästerna från Halland till efter en snabb omställning när inbytte Yannick Agnero fick chansen och enkelt petade dit bollen bakom Jacob Karlström. Ett mardrömsläge för IFK Göteborg.

Där och då låg man på kvalplats.

– Vi släpper in ett jävligt onödigt mål i en tuff period i slutfasen av matchen. Där och då var det väldigt mentalt jobbigt, säger Gustav Svensson.

Dock slutade det inte med seger för Halmstad. För Ramon Pascal Lundqvist skulle lite revanschera sig när han tryckte dit kvitteringen med två minuter kvar av ordinarie matchtid.

– Det var jätteviktigt för mig och för laget. Sedan är en poäng bättre än noll och den kan bli viktig, säger han och fortsätter:

– Sedan är det självklart lättare att anfalla när du har tre vinster i ryggen. Jag tycker vi gick för det och vi ville vinna idag. Jag tycker att man kunde se det i laget. Vi kom hit för att vinna matchen men ja, vi fick bara med oss en poäng.

ANNONS

Spelarna buades ut av fansen: ”Jag förstår”

Efter slutsignalen buades det rejält från läktarplats. Supportrarna var allt annat än nöjda med spelarnas insats.

– Jag förstår om jag ska vara ärlig, de stöttar väldigt mycket och Göteborg är en stor klubb. Göteborg ska inte ligga så här långt ner i tabellen. Jag förstår att de är besvikna, samtidigt som vi gör vårat bästa på planen. Alla gör sitt yttersta, men det är förståeligt att de är besvikna på oss, säger Paulos Abraham.

Gustav Svensson svängde snabbt av från klacksektionen och gick av planen efter buropen.

– Jag gjorde en snabb applåd till de som applåderade. Sedan gick jag till min familj och sen in, säger han.

Har du något du vill säga till de som buade?

– Nej. Alla har rätt att göra vad de vill. Självklart har jag förståelse för de som är besvikna. Det är vi också.

Så startade IFK Göteborg: 4–2–3–1

Jacob Karlström – Jonas Bager (Emil Salomonsson, 78), Gustav Svensson, August Erlingmark, Oscar Wendt (Anders Trondsen, 78) – Kolbeinn Thordarson, Adam Carlén – Gustaf Norlin (Lucas Kåhed, 68), Ramon Pascal Lundqvist, Paulos Abraham (Rockson Yeboah, 85) – Laurs Skjellerup (Oscar Pettersson, 68).

LÄS MER:IFK Göteborg-Halmstad

LÄS MER:Ola Larsson i stor intervju – därför är han så positiv trots läget

LÄS MER:IFK-spelarna säkra efter derbyt: ”Det ska vara vändningen”

LÄS MER:Så har IFK Göteborg fått ordning på Laurs Skjellerup: ”Vi har vänt på alla stenar”

ANNONS