Landslagets kvalbelöning – ”The Batman” på bio

Seger i går – då blir det bio imorgon.
Landslagsstjärnorna har röstat om vilken film.
– Det blev Batman, säger Alexander Isak.

ANNONS
|

I går kväll besegrades Tjeckien med 1-0 i playoffet till VM i Qatar. I dag tränade laget ett lättare pass på Friends, en första förberedelse inför avgörande matchen mot Polen på tisdag.

Däremellan ska det hinnas med en del nöjen också.

På lördagskvällen blir det biobesök för hela truppen i Stockholm, men att bestämma vilken film var varken enkelt eller okomplicerat.

– Vi hade en omröstning i vår gruppchatt mellan ”The Batman” och Uncharted. Jag tror Batman vann, ja det blir Batman, säger Alexander Isak.

GP: Har du sett den?

– Jag har inte sett den.

GP: Vad har du för förväntningar?

ANNONS

– Ja…jag vet inte om jag kommer att vara så stort fan av den. Den är tre timmar lång, jag får se om jag håller mig vaken, säger Alexander Isak.

Ännu mer besviken var försvarsspelaren Marcus Danielson:

– Jag har redan sett den. Jag är inte jättenöjd att det blev den.

GP: Du tar den en gång till, tre timmar?

– Ja, det finns lite godis och annat gott. Så jag kan passa på att käka lite gott, säger Marcus Danielson som var magsjuk tidigare i veckan och därmed kan behöva äta upp sig.

Karlström lycklig

Med på pressträffen var också succéinhopparen Jesper Karlström, 26, som i sin första tävlingslandskamp var med i förberedelserna till det avgörande målet som Robin Quaison gjorde framspelad av Alexander Isak.

Karlström var desto mer nöjd med filmvalet.

– Jag röstade på ”The Batman”, så jag hoppas att det var ett bra beslut, säger Jesper Karlström.

Mittfältaren var så klart tillfreds med sitt inhopp också.

– Så fort jag kom in på planen kändes det riktigt bra. Jag fick en bra start och det var jäkligt kul att spela. Det här trodde jag inte för två veckor sedan att jag skulle spela en så här viktig match för Sverige, säger den före detta Djurgårdsspelaren som idag är proffs i polska Lech Poznan.

ANNONS

Landslagschefen Stefan Pettersson fick under presskonferensen frågan om inte truppen skulle se den nya Zlatan-filmen, ”Jag är Zlatan”, men Pettersson svarade kort:

– Absolut inte.

Matt Reeves The Batman (2022) med Robert Pattinson som Bruce Wayne hade premiär 2 mars och har blivit en publiksuccé. GP:s filmrecensent Mats Johnson gav den tre fyrar med motiveringen: ”The Batman” är kaxigt disponerad men humorn saknas och berättelsen blir alltför utdragen”.

På sajten Imdb ligger den för närvarande på 8,4 på den tiogradiga skalan. Ett högt betyg, men de flesta erkända Batman-bedömare är överens om att den inte är i närheten av Christopher Nolans ”The dark knight”-trilogi (2005-2012) som anses vara ett mästerverk i genren.

LÄS MER:Martin Olsson lämnar landslagssamlingen

LÄS MER:Sverige hade pressträff efter rysaren mot Tjeckien

LÄS MER:Italien sågas efter chockförlusten

LÄS MER:Dejan Kulusevski: "Vi ska till VM"

ANNONS