Mjällbytränaren Anders Torstensson drabbad av cancer

Mjällbytränaren Anders Torstensson sjukskrev sig från jobbet. Nu berättar han varför.
”Jag har preliminärt diagnostiserats med en form av cancer”, skriver han på Facebook.

ANNONS
|

I lördags meddelade Mjällby AIF att huvudtränaren Anders Torstensson sjukskriver sig från jobbet ”en tid framöver”.

Under söndagen går Anders Torstensson själv ut på sociala medier och berättar varför han inte kommer att leda Mjällby AIF.

För att undvika ytterligare spekulationer vill jag via detta inlägg meddela att jag preliminärt diagnostiserats med en form av cancer som heter Kroniskt Lymfatisk Leukemi. Trots tre väldigt elaka ord i diagnosen har jag redan fått mig till livs att det finns värre former av cancer”, skriver han på Facebook.

58-åringen berättar att han mår helt okej även om det är en tung period han går igenom.

ANNONS

Jag mår (faktiskt) under omständigheterna bra även om det blivit ett antal tårar. Jag ska på ytterligare utredning o provtagning och där får jag förhoppningsvis fler svar. Mycket mer vet jag inte nu. Måste landa i detta först. Men nu vet ni.”

Till sist passar han på att tacka för allt stöd han fått.

Vill på förhand tacka media för att jag får hantera detta i fred tillsammans med nära och kära. Vill även passa på att tacka för all kärlek och omtanke jag redan fått.🙏🏼❤️❤️❤️”, skriver han på Facebook.

Inlägget möts av flera uppmuntrande kommenterar.

”Krya på dig Anders ❤️Du är stark och kommer att klara detta💪”, skriver en användare.

”Krya på dig Torsten! Du är grymt stark! Stor kram!”, skriver en annan.

Spelarnas reaktion på beskedet

Mjällbys klubbchef Jacob Lennartsson meddelar på Mjällbys hemsida att det viktigaste är att Torstensson får tid att hantera sjukdomsbeskedet.

– Anders har varit stark de senaste dagarna i en, såklart, tuff situation. Det viktigaste i detta läget är att Anders skall må bra och där ligger även förenings fokus för att kunna göra det vi kan, säger Lennartsson.

Medan huvudtränaren är sjukskriven kommer Christofer Augustsson och Karl Marius Aksum fortsätta att leda laget precis som de gjorde i den senaste matchen mot Elfsborg.

ANNONS

Spelarna fick beskedet för några dagar sedan.

– Det var så klart jäkligt tungt. Vi fick det på morgonen häromdagen och sa då att vi får försöka spela för Anders. Vi står bakom honom och önskar honom det bästa, säger lagkaptenen Jesper Gustavsson till Blekinge Läns Tidning.

LÄS MER:Elfsborg spelade oavgjort mot Mjällby efter åtta kaosminuter

LÄS MER:BK Häcken vann efter lekfullt drömmål

LÄS MER:Stockholmsderbyt avbröts efter fyrverkerier från läktaren

ANNONS