Real Madrids Kylian Mbappé hade en trög start i Real Madrid men har kommit igång med målskyttet rejält.
Real Madrids Kylian Mbappé hade en trög start i Real Madrid men har kommit igång med målskyttet rejält. Bild: JUAN MEDINA

Real Madrid vill bjuda på rock'n'roll

Med Kylian Mbappé som ny juvel i ett redan stjärnglimrande Real Madrid har Carlo Ancelotti omfamnat ”rock'n'roll” som Reals sätt att spela fotboll.
– Vi kan förbättra oss och spela ännu bättre, men Real Madrids fans är vana vid att se ”rock'n'roll”-fotboll, inte en massa tillslag, sa Ancelotti efter 4–1-segern mot Espanyol.

ANNONS
|

Hur förbättrar man ett lag som vinner så gott som allt? För Real Madrids president Florentino Pérez är svaret allt som oftast att värva världens största stjärna. I fjol vann Los Blancos La Liga i överlägsen stil med tio poängs marginal till tvåan Barcelona och Real förlorade bara en ligamatch under hela säsongen. Dessutom vann Real ytterligare en Champions League-titel – den sjätte på tio år – när Borussia Dortmund besegrades i finalen på Wembley.

Det hade varit nära många gånger, men efter flera år av spekulationer så blev till slut Kylian Mbappé Real Madrids spelare, efter att hans kontrakt med Paris Saint-Germain löpt ut. Fransmannen presenterades inför 80 000 åskådare på Santiago Bernabéu för att slutligen – mer än ett årtionde efter att Mbappé charmades av Real Madrid under ett provspel som 14-åring – få representera klubben han hållit på sedan barnsben. I pojkrummet i Parisförorten Bondy prydde Real-affischer väggarna under uppväxten.

ANNONS

– Det är en otrolig känsla att vara här. Helt otroligt. Jag tillbringade otaliga nätter med att drömma om att en dag spela för Real Madrid. Idag är jag en lycklig kille, sa Mbappé på flytande spanska under presentationen.

Mbappé fick en trög start på livet i Spanien och lämnade sina tre första La Liga-matcher mållös. Carlo Ancelotti försökte hitta rätt balans med den nya offensiven och få in stjärnkvartetten med Jude Bellingham, Mbappé, Rodrygo och Vinicíus Junior – som det i veckan florerat rykten om i spansk press där brassen redan pekas ut som mottagare av prestigefyllda Ballon d’Or – i startelvan. Det har lett till ett rakare, rockigare Real Madrid, enligt Ancelotti:

– Jag bryr mig inte om vad folk säger, jag gillar vad jag ser och vad vi uträttar. Vi kan förbättra oss och spela ännu bättre, men Real Madrids fans är vana vid att se rock'n'roll-fotboll, inte massa tillslag, sa han efter 4–1-segern mot Espanyol.

Carlo Ancelotti.
Carlo Ancelotti. Bild: ISABEL INFANTES

Efter den måltröga starten har dock Mbappé nu nätat i fem raka matcher och fransmannen står nu noterad för sju mål – tre från straffpunkten – och en assist på nio framträdanden i den vita tröjan. Mbappé slog till på nytt i tisdagens 3–2-seger mot Alavés, där fransmannen dock tvingades av med ett lårproblem som kan göra 25-åringen till ett frågetecken inför söndagens El Derbi Madrileño borta mot Atlético Madrid på Civitas Metropolitano. Ancelotti gav dock lugnade besked efter matchen:

ANNONS

– Han mår bra, bara lite överbelastad. Han bad mig om att byta för att undvika problem, sa Ancelotti efteråt.

Överlägsen ligaseger i fjol, men den här säsongen tycks Barcelona bättre rustat att utmana om titeln. Katalanerna har inlett lysande under nye tränaren Hansi Flick och vunnit samtliga ligamatcher så här långt, där 17-årige supertalangen Lamine Yamal varit glödhet i Barcelonas framgångsrika start.

Söndagens derbymotståndare Atlético Madrid har också hyst förhoppningar om att blanda sig i toppstriden. Diego Simeone har byggt om sitt lag flera gånger under sina 14 år i klubben och under sommaren spenderade Atlético 2,3 miljarder på spelare som Alexander Sörloth, Julian Álvarez, Conor Gallagher och Robin Le Normand för att göra Los Colchoneros till titelutmanare. Atlético har inlett med fyra segrar och tre kryss och ligger efter torsdagens 1–0-seger borta mot Celta Vigo blott två poäng bakom Los Blancos inför derbyt.

– Vi strävar alltid efter att bli bättre och bättre, att alltid plocka fler poäng och placera oss högre i tabellen än föregående säsong, säger ”Cholo” Simeone inför derbyt.

Helgens hetaste

Bayern München – Bayer Leverkusen

Vincent Kompany har fått en smakstart på livet i Tyskland och hans Bayern München toppar Bundesliga. Nu väntar dock tuffaste utmaningen hittills mot regerande tyska mästarna Bayer Leverkusen vars obesegrade svit i ligan, som sträckte sig över hela fjolårssäsongen, kom till ända mot RB Leipzig för några veckor sedan.

Lördag 18.30, Viasat Fotboll

Manchester United – Tottenham

Erik ten Hag är återigen under press efter en svag start på Premier League-säsongen. Bättre blev det inte när United i veckan misslyckades med att besegra Ten Hags forna klubb FC Twente, 1–1, i Europa League. Nu väntar ännu en måste match mot svensklaget Tottenham, som inte heller fått någon flygande start på säsongen och står på samma poäng i ligan.

Söndag 17.30, Viasat Sport Premium

Atlético Madrid – Real Madrid

Real Madrid fortsätter jaga Barcelona i La Liga-toppen. Efter veckans La Liga-omgång är Los Blancos fyra poäng bakom katalanerna inför söndagsaftonens El Derbi Madrileño. Atlético stötte på hårt motstånd mot Williot Swedberg och Carl Starfelts Celta Vigo, men Atlético lyckades bärga tre viktiga pinnar via en 1-0-seger på Balaídos och är nu bara två poäng bakom Real inför derbyt.

Söndag 21.00, TV4 Fotboll

LÄS MER:Pånyttfött Juventus charmar med offensiv fotboll

LÄS MER:Så hamnade Victor Osimhen oväntat i Galatasaray

LÄS MER:Svensk invasion när superligan WSL drar igång i England

ANNONS