Så ändras Viaplays sändningar från Premier League

En del Premier League-matcher kommer sändas i Amazon Prime och nu kommer besked om nya förändringar i Viaplays Premier League-sändningar. Tio söndagar under säsongen kommer tittarna få titta på engelskspråkig studio.

ANNONS
|

Redan inför säsongen har det stått klart att Viaplay sålt vidare Premier League-rättigheterna till 13.30-matcherna på lördagar till Amazon Prime. Nu presenteras fler förändringar i Viaplays Premier League-sändningar.

På onsdagen meddelar man att det under säsongen, som redan inletts, kommer vara tio stycken ”supersöndagar” då det kommer visas internationell studio. En av experterna i nya Viaplay Premier Sunday är bekant för de svenska tittarna: Fredrik Ljungberg. Övriga experter i studion är Peter Schmeichel och Jaap Stam.

Engelskspråkig studio

Studion kommer ledas av Jules Breach och vara engelskspråkig. Den kommer sändas i sex länder samtidigt men i Sverige kommer matcherna kommenteras på svenska.

ANNONS

– Det här är ett innovativt sätt att bevaka världens bästa fotbollsliga. Vi ger fansen en internationell studio där de får ett unikt perspektiv från tre Premier League-legendarer, och möjligheten att direkt få in toppspelare och managers live i våra sändningar, säger Viaplays sportchef Erik Westberg i ett pressmeddelande.

Första matchen med den nya studion är 22 september när Manchester City tar emot Arsenal.

Viaplay har en tid kämpat med ekonomin och försäljningen av vissa Premier League-matcher till Amazon Prime är ett led i att hålla nere kostnaderna. Enligt Sportbladet ses den nya satsningen med internationell studio som ännu ett led i det arbetet.

LÄS MER:Ny målshow av Haaland – hattrick sänkte West Ham

LÄS MER:Slots succé fortsätter – körde över United

LÄS MER:Isak frälste Newcastle – avgjorde svenskmötet

ANNONS