Så lurade Berat, 10, alla – tog sig fram till Ronaldo

10-årige Berat var först ut att storma planen i mötet mellan Turkiet och Portugal och nå fram till Cristiano Ronaldo. Detta efter en välplanerad plan – som han nu avslöjar.
– Ingen trodde att jag skulle göra det, säger han till tyska tidningen Bild.

ANNONS
|

Själva matchen mellan Turkiet och Portugal var mer eller mindre redan över. För Portugal hade precis gjort 3–0 efter att Cristiano Ronaldo valt att spela fram Bruno Fernandes till ett öppet mål.

Men med dryga 20 minuter kvar stoppades spelet.

Detta efter att en liten kille lurat alla säkerhetsvakter på arenan och sedan tagit sig in på planen. Planen var att nå fram till Cristiano Ronaldo och det lyckades han med och den portugisiske superstjärnan såg definitivt road ut och ställde upp på en bild.

Efteråt lurade 10-åringen ett par vakter innan han fångades in.

Vem var då 10-åringen? Hur kunde han ta sig hela vägen fram?

ANNONS

Tyska tidningen Bild har fått tag i Berat som han heter och som nu berättar om sin plan. Där han och hans pappa hade åkt 16 mil för att ta sig till matchen och redan innan hade Berat avslöjat för kompisarna om sin plan.

– Ingen trodde att jag skulle göra det, säger 10-åringen till Bild och fortsätter att berätta om hur han lurade sin pappa.

– Jag sa till pappa att jag skulle gå på toaletten.

Vad blev då straffet för detta?

Jo, endast en tillsägelse.

– Uefa blundade förmodligen för att han är så liten, säger Berats pappa till Bild.

Kritiken efteråt: ”Det ska inte hända”

Efter att Berat tagit sig in på planen blev det en kavalkad av planstormare. Det var uppemot sex stycken som tog sig in och målet för alla var att nå fram till Cristiano Ronaldo.

Något som han själv bara blev mer och mer upprörd över.

Säkerheten fick kritik efteråt.

– Vi måste vara försiktiga. Det ska inte hända på en fotbollsplan, det är mycket säkerhet och skydd. Det borde inte hända, sa Portugals förbundskapten Roberto Martinez.

Efter att Berat blivit hyllad även i den svenska sändningen på TV4 vände Jens Fjellström och Lasse Granqvist snabbt på tonen när det rasslade in person efter person på planen.

ANNONS

– Det är så nära arrangörskatastrof man kan komma. Spelarna får inte hamna i riskzonen. Här sker det fem, sex, sju gånger om. Det får inte hända, sa Jens Fjellström i TV4.

Anfallaren skadad – av säkerhetsvakt

Även efter matchen försökte ännu en person att ta sig in på planen. Då verkade vakterna ta i med hårdhandskarna. Dock träffade en av vakterna istället den portugisiske anfallaren Goncalo Ramos som haltade rejält efteråt.

Enligt portugisisk media ska anfallaren nu undersökas efter en misstänkt skada.

– Det här är pinsamt för Uefa, sa Olof Lundh i TV4.

LÄS MER:Stormar planen – och tar en selfie med Ronaldo

LÄS MER:Lasse Granqvists chock i TV: ”Det är kalkon”

ANNONS