Uppgifter: Christian Eriksen satsar mot comeback

Sedan hjärtstoppet under EM i somras har det varit tyst om Christian Eriksens framtid. Nu skriver italienska Gazzetta dello Sport att dansken satsar för att komma tillbaka till fotbollsplanen.

ANNONS
|

Den var i Danmarks EM-premiär mot Finland på Parken i Köpenhamn som den danske storstjärnan Christian Eriksen föll ihop på planen och fotbollsvärlden höll andan. 29-åringen hade drabbats av hjärtstopp och han fick livräddande vård på planen innan han fördes till sjukhus. Några dagar efter kollapsen meddelades att Eriksen skulle få en hjärtstartare inopererad för att förhindra nya hjärtstopp. Det innebar att han inte skulle kunna fortsätta i sin italienska klubb Inter då det i Italien är förbjudet att spela med hjärtstartare.

LÄS MER:Christian Eriksen kan stoppas från fortsatt spel i Serie A

I augusti kom uppgifter om att det är aktuellt med en återkomst till Eriksens tidigare klubb Ajax då det i Nederländerna är tillåtet att spela med hjärtstartare. Sedan dess har det varit tyst om Eriksens tillstånd och hans fotbollsframtid har varit osäker.

ANNONS

LÄS MER:Uppgifter: Christian Eriksen kan återvända till Ajax

Nu skriver italienska Gazzetta dello Sport att Eriksen bestämt sig för att satsa mot att komma tillbaka till fotbollen. Tidningen skriver att Eriksen inte vill att det som utspelade sig på Parken ska vara det sista minnet av honom som professionell fotbollsspelare. Gazzetta dello Sport skriver att Eriksen siktar på att öka träningen i början av 2022.

Vilken klubb Eriksen kommer representera är oklart. Innan han gick till Inter spelade han för Tottenham och han har alltså tidigare även representerat Ajax på seniornivå.

LÄS MER:Christian Eriksen får hjärtstartare inopererad

Bild: WOLFGANG RATTAY

ANNONS