Väderkaos på Borås Arena – då ryckte klubbhöjdarna in

Elfsborg–Djurgården blev uppskjuten på grund av ett regnoväder. Då stegade klubbpamparna ner på planen för att skyffla undan vattnet.
– Jag tycker alla gjorde en bra insats, säger Elfsborgs ordförande Sune Lundqvist.

ANNONS
|

Regnet öste ner över Borås Arena under söndagseftermiddagen. Vattnet låg länge kvar över stora delar av den regntunga konstgräsplanen, och när ordinarie matchstart närmade sig, beslutade domarteamet att skjuta upp toppmötet mellan Elfsborg och Djurgården till 17.30. Alltså en timme senare efter utsatt tid.

Flera personer var ute med skyfflar och spadar för att få bort vattnet från planen. En av dem var Elfsborgs ordförande Sune Lundqvist.

– Jag tycker alla gjorde en bra insats. Det var ju ett störtregn som tog brunnarna, säger ordföranden.

Lundqvist var inte ensam av klubbpamparna. Bland regnet fanns också Djurgårdens sportchef Bosse Andersson, vd Henrik Berggren och Elfsborgsmanagern Oscar Hiljemark. Även Max programledare Jonas Dahlqvist hade en sop i handen.

ANNONS

– Jag tror vi tänkte samma sak allihop. Nu kör vi på.

Var det någon som överraskade på dig i arbetsfrenesin?

– Det ska väl vara djurgårdarna då, säger han och skrattar.

Lundqvist: Är klimatkrisen

Även om det regnade mycket såg det största problemet ut att vara att vattnet inte gick bort. Hur kan det gå till på en sådan modern fotbollsarena som Borås Arena faktiskt ändå är?

– I Borås regnar det väl aldrig, skrattar Lundqvist innan han säger:

– Hela Knalleland hade problem så det var inte ett lokalt arenaproblem. Det kom sådana enorma mängder på asfaltlagd mark. Det är väl det här vi har framför oss i klimatomställningen som vi måste försöka hantera rent allmänt i alla städer.

Var det något problem med dräneringen?

– Näe den ska klara det här på något sätt. Det var nog att det kom extremt mycket regn på kort tid. Vi får se, jag har ingen fakta. Jag var mest fokuserad på matchen och försökte hjälpa till på något sätt, säger Lundqvist.

Var du någonsin orolig att ni inte skulle kunna spela matchen?

– Näe. Hade det fortsatt regna hade det kanske blivit ett problem men alla var inställda på att det skulle bli match.

ANNONS

LÄS MER:Holmén och Sabovic ordbråk: ”Det är idioti”

LÄS MER:Anders Svensson om Oscar Hiljemark i Elfsborg

ANNONS