Jim Gottfridsson utvisad – riskerar längre avstängning: ”Ber om ursäkt”

En tung smäll för Sverige i den olympiska handbollsturneringen. Som om det inte räckte med förlusten mot Slovenien fick spelmotorn Jim Gottfridsson dessutom rött kort – och riskerar en längre avstängning.
– Jag tycker inte den ska generera ett blått kort, säger Gottfridsson i Max sändning om situationen.

ANNONS
|

I Sveriges match mot Slovenien i OS-handbollen åkte Sverige på en tung smäll. När Sverige i underläge jagade slovenerna i målprotokollet åkte fick Jim Gottfridsson rött kort efter att ha satt en armbåge i halsen/bröstet på Dean Bombač.

Domarna, som videogranska situationen, nöjde sig dock inte där. De visade också upp de blåa kortet, vilket innebär att det kommer skrivas en rapport och att Jim Gottfridsson riskerar en längre avstängning.

– Jag är oerhört besviken hur vi uppträder i den här matchen. Vi har sagt hur vi vill spela, både i anfall och försvar, men får inte träff. Man vill alltid vara på planen och hjälpa grabbarna, säger Gottfridsson i Max sändning efter matchen.

ANNONS

Höll inte med om det blåa kortet

31-åringen tyckte inte att det skulle vara ett blått kort:

– Jag väljer att inte kommentera. Det är dumt att armbågen hamnar där, det måste jag själv erkänna. Det är sånt som händer inom handbollen, jag ber om ursäkt att den var där. Men jag tycker inte den ska generera ett blått kort, säger han.

Ett tungt avbräck för Sverige om superstjärnan skulle missa fler matcher.

Kort efter den situationen fick även Slovenien ett rött kort mot sig. Blaž Blagotinšek fick syna det röda efter att ha haft en hand i ansiktet på Felix Claar.

Slovenien vann matchen med 24–29 och Sverige har nu bara en seger på tre matcher när två matcher återstår av gruppspelet.

LÄS MER:OS-kritiken: "Har bokstavligen skitit sig"

LÄS MER:Lämnar OS-drömmen för familj och hissfix

LÄS MER:Alla svenska OS-medaljer i Paris 2024

ANNONS