Melwin Lycke Holm, Kils AIK, och tränare Stefan Holm.
Melwin Lycke Holm, Kils AIK, och tränare Stefan Holm. Bild: CARL SANDIN

Melwin Lycke Holm om polisanmälan mot Stefan Holm

Stefan Holm polisanmäldes misstänkt för misshandel av en elev på en skola där han vikarierade. Detta fick mycket uppmärksamhet och det påverkade inte bara Stefan själv utan även sonen Melwin Lycke Holm.
– Var jag än kollade så handlade allt om det, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Det var i början av maj som friidrottslegendaren Stefan Holm polisanmäldes för misshandel. Holm gjorde sin första dag som vikarie på en högstadieskola i Karlstad. På sista lektionen för dagen uppstod bråk längst bak i klassrummet och Stefan Holm tog till slut tag i en elev och drog honom längst fram i klassrummet. När eleven tog sig därifrån tog Holm återigen tag i honom. Därefter gjorde skolan en polisanmälan.

– Jag mår ju skit över det och hur jag hanterade det. Jag skulle ha hanterat situationen annorlunda. Jag skulle ha gått därifrån och hämtat en annan lärare eller rektor eller vad som helst. Men tyvärr gjorde jag inte det utan det brann till bara, sa Stefan Holm till GP efter det inträffade och fortsatte.

ANNONS

– Jag förstår att skolan gör en polisanmälan. Så vitt jag förstår har inte vårdnadshavare gjort det och det känns väl ändå någonstans bra att den delen är utagerad. Vi pratade efteråt och bad om ursäkt.

Melwin Lycke Holm om säsongen

Det hela påverkade inte bara Stefan utan även hans son Melwin Lycke Holm. Det berättar han för Expressen.

– Det var ju stökigt i början av sommaren med allt kring pappa. Det påverkade mig ganska mycket faktiskt. Mår du bara bra mentalt så hoppar du bra, men då kändes det väldigt osäkert med vad som skulle hända. Var jag än kollade så handlade allt om det, det var väldigt mycket i media och jag fick mycket frågor. Jag tror att det påverkade rätt mycket, säger han till tidningen.

I februari tidigare i år satte Lycke Holm personligt rekord inomhus med 2,20. Därefter hade han hoppats på en bättre utomhussäsong än den som hittills har varit – även om han vann SM-guld i Uddevalla på 2,15 under söndagen.

– Med tanke på vädret får jag ändå vara nöjd med att jag var så nära på 2,18. Det kändes liksom som att det skulle komma in ett gäng pingviner på banan när som helst. Det var inte varmt om vi säger så. Att landa i en tvättsvamp, en blöt matta, hjälper ju inte heller. 2,15 är ändå okej, men det är klart att jag hade velat ha mer för jag känner att jag är i bättre form än så, säger Lycke Holm till Expressen.

ANNONS
Melwin Lycke Holm.
Melwin Lycke Holm. Bild: CARL SANDIN

Han beskriver vidare att han aldrig fått de ”tre förutsättningarna” att stämma under säsongen för att nå de höga höjderna som han och hans far och tränare Stefan känner att han har i sig. Det mentala störde honom i början av sommaren på grund av ovan nämnda anledningar, det andra är det fysiska och det var det som strulade innan EM då han hade feber. Och det tredje är vädret som ställde till det för honom under söndagens SM i Uddevalla.

Nu väntar en grand prix-tävling på hemmaplan i Karlstad på torsdag.

– Jag hoppas att det kommer mycket folk och att det blir bättre väder än här. Det är hemmaplan och jag har aldrig vunnit någon av GP-tävlingarna, så den vill jag ha, säger Lycke Holm till Expressen.

LÄS MER:Ingen final för Lycke Holm: "Så nära"

LÄS MER:Förkylning kan stoppa EM-dröm för Lycke Holm

LÄS MER:Kajsa Bergqvists viktiga möte med SOK

ANNONS