Mustafe Muuse och Nathalie Blomqvist utsatta för hatstorm

Det finska stjärnparet Mustafe Muuse och Nathalie Blomqvist har utsatts för hat på sociala medier och har nu slutat visa sin kärlek offentligt.
Anledningen? Han är svart och hon vit.
– Jag har accepterat vad Finland är för land, säger Muuse till Ilta-Sanomat.

ANNONS

Mustafe Muuse är från Finland. Den 23-årige löparen är född och uppvuxen i Åbo, men har på grund av sina rötter i Somalia fått utstå rasism under hela sitt liv.

I en intervju med finska Ilta-Sanomat berättar han om de jobbiga tankarna som har präglat hans unga liv, även när har han tävlat för sitt Finland.

– Vad är mitt land om jag inte blir accepterad i Finland? frågar Muuse.

Han tar ny sats:

– Jag kommer bli riktigt ledsen om jag en dag får barn i ett liknande samhälle. Kommer de behöva uppleva samma sak som jag?

ANNONS

Tvingas dölja relationen med Nathalie

Den rasism han fått utstå har även tagit fart sedan han tidigare under sommaren avslöjade sin relation med den finska friidrottaren Nathalie Blomqvist.

Mustafe Muuse berättar att reaktionerna som paret möttes av inte bara var positiva. Paret sköljdes även över av en hatstorm med grova rasistiska kommentarer på främst sociala medier.

– Nathalie är en finsk, vacker och framgångsrik kvinna som är väldigt trevlig. Sedan har vi mig. Jag får höra det mycket. Det finns smeknamn som finländare har hittat på för mig, berättar Mustafe Muuse.

På grund av detta har Muuse insett att det bästa är att inte visa upp sin relation med Nathalie Blomqvist offentligt, både för hans och hennes skull.

– Allt det här är väldigt tråkigt, men jag har accepterat det. Jag har accepterat vad Finland är för land, säger Mustafe Muuse.

LÄS MER:Patrik Brenning släpper bok om ungdomsidrott: ”Vi satsar på fel talanger i Sverige”

LÄS MER:Så ändras Viaplays sändningar från Premier League

ANNONS