Elfsborgs Niklas Hult, här i en duell med Gais Gustav Lundgren.
Elfsborgs Niklas Hult, här i en duell med Gais Gustav Lundgren. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Niklas Hult sågar beslutet efter Gais-kvitteringen

Gais kvitterade till 1-1 efter ett kontroversiellt domslut vilket fick Elfsborgs mittfältare Niklas Hult att reagera starkt i Max livesändning i halvlek. Efter utbrottet fick han en skarp tillsägelse från domare Kristoffer Karlsson.

ANNONS
|

Elfsborg tog emot Gais på ett soligt Borås arena. Det var hemmalaget som var spelförande och hade levererat de vassaste anfallen inledningsvis.

Niklas Hult skickade in en låg boll från vänsterkanten in i Gais straffområdet som tvingade det grönsvarta försvaret att rensa bort bollen. Den gick ut och domaren Kristoffer Karlsson dömde inkast. Till Gais.

Detta då domaren ville ha inkastet 20 meter längre ned än där Elfsborgs Terry Yegbe ställde sig för att ta det.

Gais tog inkastet snabbt och fick en hörna efter en löptur från Alexander Ahl Holmström. Det är på den hörnan som Gais kunde kvittera till 1-1 i den 14:e minuten.

ANNONS

”Det var det sjukaste jag har varit med om”

– Har spelat fotboll sen jag var tre fyra år men aldrig varit med om att de får göra mål på det anfallet när vi har inkast. Det var det sjukaste jag har varit med om, säger Elfsborgs Niklas Hult i halvtid till Max sändning.

Domare Karlsson tog ett snabbt beslut att ge inkastet till Gais istället.

– Då får man vara jävligt tydlig. Vi går in alla i straffområdet för att han kastar från halva plan, då får man vara tydlig med att de inte kan få kontringsläge på det. Då blir det hörna och så gör de mål. Det är helt sinnessjukt, säger Hult.

– Jag har spelat i Grekland i fyra år, det var ganska mycket konstiga domslut där men det här var nog det värsta jag har sett, säger Hult.

”Jag vet att jag är en idiot ibland”

Elfsborg tog sig tillbaka in i matchen och gjorde 2-1 innan den första halvleken var slut.

I den andra halvleken åkte Elfsborg på två gula kort i följd och fick se Ahmed Qasem utvisad. Gais var länge en spelare mer men på övertid i den andra halvleken fick Gais målvakt Kees Sims ett rött kort efter en misslyckad rensning. Elfsborg lyckades hålla fast vid sin ledning och vann matchen med 2-1.

ANNONS

Efter matchen var det en lugnare Niklas Hult som adresserade sina tankar kring domarinsatsen.

– Det är känslor, det är det. Ibland blir man bara sådär, jag vet att jag är en idiot ibland. Så är det. Glappkäft och säger vad jag tycker och tänker, säger Hult.

– Det är ett domslut som jag riktar min ilska mot, det är inte mot domarinsatsen i sig utan det är ett domslut, fortsätter Hult med eftertryck.

Med det sagt pekar han på att det är en situation som förändrar hur spelet fortgår.

– Jag tycker man ska få säga vad man tycker om en sån grej som ändå påverkar oss jävligt mycket i första halvlek. Jag tycker vi går ut och kör över Gais första, vad är det, jag vet inte när de gör 1-1 målet men det är första gången de är över på vår planhalva typ. Så det förändrar ju matchbilden något djävulskt, säger Hult.

– Situationen är, som jag sade i halvlek, jävligt udda.

Uppsträckning från Karlsson i halvtid

Domare Kristian Karlsson pratade med Niklas Hult i halvtid när de båda lagen gjorde sig redo att gå tillbaka ut på planen. Då hade Karlsson sett intervjun och hade en och annan sak att säga angående uttalandet.

ANNONS

– Han var inte nöjd med mig. Och det fattar jag. Men ja, det var ett domslut som jag reagerade väldigt kraftigt på, säger Hult.

Ville han ta det vidare?

– Det får du prata med honom om.

Bad du honom om ursäkt?

- Jag sade bara att det jag sade var sanningen, vad jag tyckte och jag ber om ursäkt för det om det tog illa vid.

Godtog han det?

Det tror jag inte. Men så är det. Det var det jag sade, det är ju i stridens hetta.

På vilket sätt godtog han det inte?

Han var ju arg på mig givetvis, och han tyckte inte att jag visade honom respekt och det köper jag.

Domare Kristoffer Karlsson har inga kommentarer.

LÄS MER:Drömresultat för Elfsborg – vidare i Europa League efter ny seger

LÄS MER:Fredrik Holmberg om framtiden – efter allsvenska succén

ANNONS