Sarah Sjöströms ursäkt – efter OS-guldet

Sarah Sjöström skulle egentligen inte delta i 100 meter fritt, så hennes föräldrar var inte på plats – när hon tog sitt bragdartade guld.
– Sorry, sa den svenska stjärnan efter succén.

ANNONS
|

Att Sarah Sjöström var ett av Sveriges stora medaljhopp under OS i Paris rådde det inga större tvivel om. Däremot var det aningen oklart hur många medaljer hon skulle slås om.

Planen var till en början att hon endast skulle, på individuell nivå, ställa upp i 50 meter frisim. Men så helt plötsligt valde hon att även ställa upp i 100 meter fritt.

Detta visade sig vara ett succédrag och under onsdagen stod hon för en briljant insats som ledde till den första svenska guldmedaljen i Paris, samt hennes första på distansen.

Det stora problemet: Hennes föräldrar missade det hela.

ANNONS

– Mamma och pappa trodde inte att jag skulle simma så de är inte här, säger Sjöström i intervjun i Max.

Hon tittar in i kameran och fortsätter:

– Jag trodde inte jag skulle simma den här distansen på riktigt, sorry att jag sa det.

Mamma Jenny: ”Inte hunnit smälta det”

Mamma och pappa missade dock inte loppet helt och hållet. För Expressen berättar Jenny Sjöström att hon och pappa Göran hann se guldloppet innan hon skulle iväg till jobbet.

– Jag har inte hunnit smälta det. Det är helt otroligt. När hon låg efter halvvägs in så blev jag orolig, men sen kom hon tillbaka, säger hon.

Jenny och Göran Sjöström har dock chansen att se dottern Sarah vinna en ny medalj när hon simmar 50 meter, vilket är hennes favoritdistans, där finalen är på söndag.

LÄS MER:Sarah Sjöström tar Sveriges första OS-guld i Paris

LÄS MER:Guldsuccé – här är Sjöströms OS-medaljer

LÄS MER:Alla svenska OS-medaljer i Paris 2024

LÄS MER:Senaste nytt om OS 2024

ANNONS