Teorier om sabotage sprids i Kina efter Truls Möregårdhs bragdmatch

Kinesiske världsettan Wang Chuqins slogs oväntat ut av Truls Möregårdh i 16-delsfinal i OS-pingisen. Nu sprids teorier om sabotage inför den gastkramande matchen.
”Riktad attack från en rivaliserande nation”, skriver brittiska The Telegraph om teorierna som sprids i Kina.

ANNONS
|

Truls Möregårdh har gjort stor succé och tagit sig till OS-semifinal i bordtennis och grunden lades när han mycket överraskande slog ut den kinesiske världsettan Wang Chuqins i 16-delsfinal.

Kinesen gick in i matchen mot Möregårdh med långt ifrån perfekta förutsättningar. Inför matchen vann han OS-guld i mixeddubbel tillsammans med Sun Yingsha och i firandet var olyckan framme. Wang Chuqins racket trampades sönder av en fotograf och kinesen fick spela 16-desfinalen mot Möregårdh med reservracket.

Efter förlusten mot svensken ville kinesen inte skylla på sitt racket.

– Han (Möregårdh) spelade väldigt bra. Det var inte racket som gjorde att jag förlorade, sa han.

ANNONS

Teorier om sabotage

Men nu har det börjat spridas bilder och teorier i Kina om att det hela inte var en olycka.

I kinesiska media sprids bilder från händelsen där Chuqins racket trampas sönder och det spekuleras i att det skedde avsiktligt. Brittiska The Telegraph skriver att det finns teorier om att racket medvetet ska ha tagits ur Wang Chuqins väska och att det var en ”riktad attack från en rivaliserande nation” – en nation som dock inte namnges.

Hur som helst vann Truls Möregårdh matchen mot kinesen och därefter har svensken vunnit ytterligare två matcher och är nu framme i semifinal – som förste svensk på 16 år. Semifinalen mot brasilianske Hugo Calderano spelas klockan 14.30 på fredagen.

LÄS MER:Jan-Ove Waldners hyllning efter Truls Möregårdhs bragdmatch

LÄS MER:Truls Möregårdh klar för OS-semifinal efter rysare

LÄS MER:Ludvig Åberg om Truls Möregårdh: ”Eslövs stolthet”

ANNONS