Varga bars ut på bår – besked i natt

Ungraren Barnabas Varga skadade sig otäckt i EM-matchen mot Skottland.
Spelaren täcktes därefter över med ett skynke innan han rullades i väg på bår.
– Hans liv är inte i fara. Han ska opereras för en fraktur i ansiktet och kommer inte att spela mer i detta EM, sa förbundskapten Marco Rossi i natt.

ANNONS
|

Det var i den 67:e minuten som Ungern fick frispark strax utanför straffområdet i den viktiga matchen mot Skottland. I samband med inlägget blev det en duell när målvakten Angus Gunn gick upp för att boxa i väg bollen. I samma veva träffade han motståndaren Barnabas Varga i huvudet.

Ungraren blev därefter liggande på gräset och såg ut att ha väldigt ont efter situationen. Spelaren täcktes därefter över med ett skynke. Efter fem minuter rullades anfallaren i väg med bår till stående ovationer från publiken.

– Det syntes på spelarna att de var snabba att agera runt, sa Hanna Marklund i SVT:s sändning.

ANNONS

Beskedet efter matchen

Situationen VAR-granskades dessutom, för potentiell straff, men blev inget av det. Matchen kunde sedan återupptas och Ungern kunde sätta matchens enda mål i den 100:e matchminuten.

Laget firade genom att hylla Varga – vars tillstånd enligt det Ungerska Fotbollförbundet ska vara stabilt.

"Varga är för tillfället på ett sjukhus i Stuttgart. Vi kommer att informera er direkt när det finns vidare nyheter om hans status", skriver man på X.

Senare, när förbundet visste mer, meddelade de att spelaren brutit flera ben i ansiktet och att han dessutom drabbats av en hjärnskakning. Där väntar med största sannolikhet operation.

Marco Rossi, Ungerns förbundskapten, strax efter midnatt:

– Barnabas Vargas liv är inte i fara. Han ska opereras för en fraktur i ansiktet och kommer inte att spela mer i detta EM.

LÄS MER:Füllkrugs sena nick räddade tysk gruppseger

LÄS MER:Beskedet: Stängs av efter hatramsorna

LÄS MER:Så lurade Berat, 10, alla – tog sig fram till Ronaldo

ANNONS