Rutger Arnhults bolag säljer av hela sitt innehav i Castellum

Rutger Arnhults bolag Corem Property säljer av hela sitt innehav i fastighetsbolaget Castellum. Totalt handlar det om 8,7 miljoner aktier, vilket motsvarar 2,5 procent av kapitalet, rapporterar Dagens industri.

ANNONS
|

Det var i den senaste uppdateringen av ägardatatjänsten Holdings som det visade sig att Corem Property sålt av hela sitt innehav i fastighetsbolaget Castellum.

På måndagen meddelade Rutger Arnhult att han lämnar Castellums styrelse med omedelbar verkan, för att istället fokusera på sin roll som ordförande i det egna bolaget M2 Asset Management.

Innehav nära 2,4 miljarder kronor

Rutger Arnhult sa till GP att han lämnar Castellum för att han anser att innehavet inte längre är strategiskt för det egna bolaget M2 Asset Management.

– Vi ser numera detta som en finansiell placering. Därför är det också naturligt att jag lämnar styrelsen så att vi ges möjlighet att när helst vi önskar kunna agera fritt i aktien.

ANNONS

I mitten av december lämnade han också posten som vd i det göteborgska fastighetsbolaget.

Via M2 äger Rutger Arnhult 16 miljoner aktier i Castellum värda nära 2,4 miljarder kronor, enligt Dagens industri.

LÄS MER:Rutger Arnhult lämnar Castellums styrelse med omedelbar verkan

LÄS MER:Uppgift: Arnhult har förlorat 4,5 miljarder kronor i Castellum

LÄS MER:Börsjätten Castellum får ny vd efter Rutger Arnhult

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS