Robinsonvinnarens revansch – budar bort bikinin

Mölndalsbördige Olivia Lindegren besegrade alla andra i årets Robinson, och fick under sändningarna en rad oanständiga förslag från äldre män. 28-åringen beslutade sig därför får att slå tillbaka – genom en okonventionell försäljning.
– Om jag ska utstå allt det här, då kan jag lika gärna få lite cash för det.

ANNONS
|

Olivia Lindegren, som tidigare i år vann Robinson, bar under tv-programmet ett par rosa, enkla badkläder. Något som har kommit med en rad oönskade bieffekter.

– När säsongen sändes på tv började jag få en hel del bud på just den bikinin, av framför allt äldre män i mina DM:s, berättar Lindegren över telefon.

– Men jag hade egentligen planer på att bara slänga den, för att den var så äcklig. Men även efter säsongen fortsatte buden att komma, och då började jag tänka: "Hur mycket är folk på riktigt villiga att betala för en sån här äcklig, otvättad bikini?"

ANNONS

Hur kändes det att få den typen av DM:s skickade till sig?

– Det låter kanske hemskt, men jag är van vid sånt. Det finns två olika läger här: jag väljer hellre att kapitalisera på att vara en kvinna som får den typen av erbjudanden. Som tjej har man utstått en hel del snuskgubbar genom åren. Det här var ett sätt för mig att ge igen för det. Om jag ska utstå allt det här, då kan jag lika gärna få lite cash för det. Entreprenören i mig ser en möjlighet och tar den.

Lade ut bikini till försäljning på Tradera

Olivia Lindegren lade därför upp sina badkläder på Tradera, och skrev följande på plattformen Tiktok: "Gissningslek: hur mycket tror ni att vi kan få för en otvättad, ovärdig, sunkig vinnarbikini?”

Lindegrens fråga gavs sedan ett mycket tydligt svar: efter något dygn var kläderna uppe i 23 500 kronor.

– Jag trodde inte att jag skulle få mer än 2 000 på sin höjd.

Nu har budgivningssidan Tradera, av en anledning som ännu inte är klar, tagit ner annonsen.

– Jag har varit i kontakt med dem, berättar Lindegren.

– Och jag tror att det handlar om att de är just otvättade. För begagnade badkläder får man köpa, det står tydligt i Traderas regelverk.

ANNONS

Olivia Lindegren låter sig emellertid inte stoppas, och överväger att lägga upp kläderna till försäljning igen.

Tror du att du kommer få lika mycket pengar om du måste tvätta dem innan?

– Nej, det är ju det som är hela grejen.

”Det var lite obehagligt ändå”

Olivia Lindegrens vinst i Robinson har också fört med sig något annat: brev från Sveriges fängelser.

– Jag har fått ganska många brev från människor som sitter på anstalt.

Vad skriver de?

– Det är kärleksbrev, de vill träffa mig när de kommer ut. När programmet sändes fick jag nog ett sånt brev i veckan, handskrivna brev med bilder på fångarna.

Hur kändes det?

– Det var ändå lite obehagligt ändå, det här är människor som sitter inne för ett brott som de har begått. Någon från en anstalt har alltså fått tag i min adress – får det gå till så? Ponera bara att detta är män som kan sitta inne för något som de har gjort mot en kvinna.

LÄS MER:Partiet vill stoppa Eurovision i Schweiz: ”Satanism”

LÄS MER:Kulturredaktionen tipsar: Här är våra bästa sommarböcker

LÄS MER:Recension: Sommar i p1 – Andrev Walden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS