”Masked singers” första författare utröstad

Efter en Youtubeprofil, en förbundskapten och en OS-guldmedaljör var det nu dags för en succéförfattare att lämna ”Masked singer”. På fredagen fick publiken och panelen säga hejdå till Fjärilsfen.

ANNONS
|

SPOILER ALERT!

TV4:s tittarsuccé ”Masked singer” har snart nått halvvägs på säsongen och publiksiffrorna håller i sig. De senaste veckorna har närmare 1,7 miljoner människor följt den här märkliga sångtävlingen, vilket är ungefär en halv miljon fler än som bänkar sig framför ”Let’s dance”.

På fredagskvällen blev det så Fjärilsfens tur att lämna programmet, det efter att ha sjungit Miss Li:s hitlåt ”X” och duellerat mot Popcornet med Katrina & The Waves ”Walking on sunshine”.

Tidigare i programmet gissade panelen (Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour El Refai, Felix Herngren) bland annat på Julia Dufvenius, Agneta Sjödin, Bathina Philipson, Mariette, Regina Lund, Kishti Tomita, Alicia Vikander, Tina Nordström, Efva Attling, Carolina Neurath och prinsessan Sofia, innan Pernilla Wahlgren till sist drog till med Camilla Läckberg.

ANNONS

Och visst var det Sveriges deckardrottning från Fjällbacka med 30 miljoner sålda böcker i över 60 länder som gömde sig under den färgglada fjärilsdräkten.

– Det här är inte min comfort zone alls, sade Camilla Läckberg så fort hon fått av sig masken, varpå programledaren David Hellenius undrade om hon hade vågat ställa upp på detta utan att få vara maskerad?

– Det är nog väldigt tveksamt om jag hade gjort det.

Camilla Läckberg ställde upp i ”Masked singer” för sin dotters skull

Hellenius gick sedan igenom alla de ledtrådar som i alla fall ledde Pernilla Wahlgren åt rätt håll innan det blev dags att visa lite mer av Camilla Läckbergs resa med ”Masked singer”, en utmaning som succéförfattaren tog sig an för att sätta sin sexåriga dotter Polly på plats.

– Hon är helt besatt av det här programmet och varje gång ni gissar på mig blir hon jättelycklig och vänder sig till mig och säger ”men det kan ju inte vara du mamma för du kan inte sjunga.”

Camilla Läckberg berättar att hon tränat som en galning, fuktat stämbanden med en ångmaskin, käkat kosttillskott för slemhinnorna och verkligen försökt att bygga upp och stärka sin sångröst.

– Vad gör man inte för att motbevisa sin unge, sade Camilla Läckberg innan hon fick avrunda programmet med att ännu en gång sjunga Miss Li:s låt ”X” – den här gången utan mask.

ANNONS

FOTNOT: Camilla Läckberg är på resande fot och har inte gått att nås för en kommentar.

LÄS MER:Förra världsstjärnan fick lämna ”Masked singer”

LÄS MER:Uppmärksammad profil lämnade ”Masked singer”

LÄS MER:”Masked singer” återvände – Skrothögen försvann

LÄS MER:Herngren: "'Masked singer' är välgörande för mig"

LÄS MER:Här är alla dräkterna i ”Masked singer” 2023

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS