14-årig flicka sköts i huvudet av pojkvän för att hon ville göra slut

En 14-årig flicka från USA ville göra slut med sin pojkvän. Då sköt den 14-åriga pojken henne i huvudet tre gånger. Nu kan han få ett 60 år långt fängelsestraff.

ANNONS
|

Det unga paret var ute på en promenad på söndagen i sin hemstad Racine, som ligger söder om Milwaukee i Wisconsin i USA, när den 14-åriga flickan sa till sin pojkvän att hon ville avsluta deras förhållande, rapporterar tidningen Racine County Eye.

Det togs inte emot väl av den 14-åriga pojken, som då beordrade henne att stänga av sin mobil innan han tog den och kastade åt sidan. Därefter drog han fram en vit pistol som han riktade mot flickans huvud och avlossade ett skott.

Flickan träffades, men överlevde. Hon uppges ha ”bönat för sitt liv, medan pojken avlossade ytterligare två skott mot hennes huvud. Trots skadorna lyckades flickan ta sig upp och springa därifrån, under tiden som 14-åringen var upptagen med att leta reda på hennes mobil.

ANNONS

Förlorade öga

Hon fick hjälp av en förbipasserande bilist som förde henne till ett närliggande sjukhus. Där konstaterades det att hon träffats i huvudet av samtliga tre skott. En av kulorna ska ha gått in genom hennes kind och fastnat i nacken, ”farligt nära” hennes halspulsåder.

Enligt flickans familj har hon fått genomgå omfattande operationer och har flera framtida behandlingar inbokade, rapporterar New York Post. Hon förväntas överleva attacken, skriver familjen på en insamlingssida, men de uppger att hon måste ”gå igenom livet med ett öga och leva med kulor i sin nacke och sitt huvud”.

Men ”med tanke på hennes tillstånd/situation, är hon vid gott mod och ett vandrande mirakel”, skriver de vidare.

Inlägg på Snapchat

Den 14-åriga pojken greps senare hemma i sin kompis hus. Enligt domstolshandlingar ska pojken ha erkänt att han skjutit flickan dels på grund av att hon ville göra slut och dels över ett inlägg som hon lagt ut på appen Snapchat.

Det framgår inte vad som ska ha stått i inlägget.

Pojken ställs nu inför rätta och misstänks för mordförsök och för att som minderårig innehaft ett farligt vapen. Pojken riskerar att dömas till uppemot 60 år i fängelse om han bedöms vara skyldig.

ANNONS

LÄS MER:Man låtsades vara tonåring på nätet – mördade flickas familj

LÄS MER:Ungdomar brutalt mördade i sömnen – ingen gripen

LÄS MER:Flicka hittad i cementblock som mamma använde som sängbord

ANNONS