Arkivbild. En man i Japan misstänks ha mördat en kvinna genom att ha spetsat hennes drink  Bilden har inget med händelsen att göra.
Arkivbild. En man i Japan misstänks ha mördat en kvinna genom att ha spetsat hennes drink Bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Julio Cortez

Man åtalas för giftmord på ung kvinna i Japan

En 37-årig man har gripits i Japan misstänkt för att ha mördat en 21-årig universitetsstudent genom att ha spetsat hennes drink med ett giftigt grundämne. En släkting till mannen ska också ha visat ha det giftiga ämnet i sitt system.

ANNONS
|

Det var i oktober förra året som den 37-åriga japanska mannen misstänks ha spetsat en 21-årig kvinnas drink med det giftiga grundämnet tallium, rapporterar BBC.

Ämnet är helt doft- och smaklöst, men giftigt och cancerframkallande och används på vissa håll som insekts- eller råttgift. Endast ett gram av det ska vara tillräckligt för att döda en vuxen människa. Tallium är hårt reglerat i Japan och det är främst forskare som kan köpa det från specialiserade företag.

Mannen greps den 3 mars i staden Kyoto och har nu åtalats av åklagare för det misstänkta mordet.

Misstänks även ha förgiftat släkting

Mannen ska ha varit på besök i kvinnans lägenhet i Kyoto. De ska ha varit ute och ätit middag innan de kom tillbaka till kvinnans bostad för att dricka drinkar.

ANNONS

Dagen därpå insjuknade kvinnan och drabbades av svåra hostanfall, varpå hon fick föras till sjukhus. Några dagar senare dog hon och läkare kunde senare fastställa att man hittat tallium i hennes system.

Enligt Japan Times källor ska mannen ha varit fåordig när han greps av polisen, men senare uppgett att han köpt medicin på ett apotek och gett det till kvinnan när hon ”inte mådde bra”.

En äldre släkting till mannen, en kvinna i 60-årsåldern som legat i koma sedan 2020, ska ha uppvisat spår av tallium i blodet när hon lades in på sjukhus. Mannen misstänks nu för att även ha förgiftat henne.

LÄS MER:Man blev ”friend-zoned” – stämmer kvinna på miljoner för ”emotionellt trauma”

LÄS MER:Stympade katter hittade spridda över stad i Japan

LÄS MER:Kvinna blev sexuellt utnyttjad – förövare får rätt att bo i hennes hus

ANNONS