Den tidigare Trumpmedarbetaren Stephanie Grisham i talarstolen på Demokraternas konvent.
Den tidigare Trumpmedarbetaren Stephanie Grisham i talarstolen på Demokraternas konvent. Bild: J. Scott Applewhite/AP/TT

Melania Trumps sms som fick pressekreteraren att avgå

Den tidigare Trumpmedarbetaren Stephanie Grisham berättade på Demokraternas partimöte i Chicago att hennes tidigare chef inte har någon empati eller moral. Men det var ett sms från den tidigare presidentfrun som slutligen fick henne att avgå. ”Nej” stod det.

ANNONS
|

Under den andra dagen av de amerikanska Demokraternas partimöte höll flera framstående demokrater tal, bland dem Barack Obama. Men bland de framträdanden som fått stor uppmärksamhet i efterhand finns en republikans, nämligen Donald Trumps tidigare pressekreterare Stephanie Grisham.

Hon har vänt sig emot sin tidigare chef. I talet sa hon bland annat att den tidigare republikanske presidenten, som nu kandiderar igen, inte drar sig för att ljuga.

– Han brukade säga till mig att ”det spelar ingen roll vad du säger Stephanie, säg det tillräcklig mycket så kommer folk att tro dig”, sa Stephanie Grisham i sitt tal.

Hon berättar också att han hånar sina supportrar och inte har någon empati eller moral. Men det som slutligen fick henne att avgå involverade istället Melania Trump. Den tidigare pressekreteraren visade upp två sms från 2021 under sitt tal. Ordväxlingen ägde rum i samband med att Trumpanhängare stormade Kapitolium.

ANNONS

Ett av sms:en menar hon kommer från henne själv och det andra ska vara från den tidigare presidentfrun. Av meddelandena framgår att Stephanie Grisham via sociala medier vill mana supportrarna till lugn. Men svaret som, enligt skärmdumparna som visades upp, kom från Melania Trump var ett ensamt ”Nej”.

Den tidigare pressekreteraren visade upp en skärmdump på sms med den tidigare presidentfrun.
Den tidigare pressekreteraren visade upp en skärmdump på sms med den tidigare presidentfrun. Bild: MANDEL NGAN/AFP/TT

Kritisk mot Trump

– Jag blev den första att säga upp mig den dagen, sa Stephanie Grisham, som beskrivit sig som en tidigare "del av Trumpfamiljen".

Nu lovar hon att hon ska rösta på Kamala Harris i höstens val, som står mellan Harris och Trump.

Även Michelle Obama och Kamala Harris man, Doug Emhoff, höll tal. Emhoff är advokat och kan komma att skriva historia som den första i USA med titeln ”första herre”. Också borgmästaren i Mesa i vågmästarstaten Arizona, republikanen John Giles, framträdde på partimötet.

– Jag måste erkänna något, jag har varit republikan hela mitt liv, sade han.

– Men jag känner mig mer hemma här än i dagens republikanska parti. Vi behöver en vuxen i Vita huset, fortsatte Giles och tillade att när Trump valdes till president 2016 såg alla att det var som att inte ha en vuxen där.

LÄS MER:Kennedy Jr överväger backa Trump

LÄS MER:Här är republikanerna som talar på demokraternas konvent

LÄS MER:Bidens farväl: "Amerika, jag älskar er"

LÄS MER:Trumps vicekandidat: Från kronprins till börda?

LÄS MER:Så tog familjen Trump makten över Republikanerna

ANNONS