Här hedrar Öis Sören Börjesson

Örgryte IS är i sorg efter att klubbikonen Sören Börjesson dog i veckan.
Med tröjor, tifo och applåder hedrade klubben Börjesson inför matchen mot Varberg på Gamla Ullevi.
– Det är klart att man blir rörd. Det är en person som kommer vara väldigt saknad, säger Öis lagkapten Daniel Paulson.

ANNONS
|

I torsdags kom beskedet att Öis-legendaren Sören Börjesson dött 68 år gammal. I samband med lördagens superettamatch mot Varberg hedrades Börjesson av spelare och supportrar på Gamla Ullevi.

Öis supportrar hade inför matchen ett tifo med texten ”Stor, större, Sören”. Skadade lagkaptenen Daniel Paulson gick in på planen med Öis-fana innan spelarna äntrade planen i tröjor med ”Börjesson” och nummer nio på ryggen och texten ”Amor et fides” (”Kärlek och trohet”) på bröstet. Dessutom hade Börjessons namn, födelseår, dödsår och ett rödblått hjärta sytts in på matchtröjorna. Det kommer finnas på tröjorna under resten av säsongen.

– Det har varit jättetungt såklart. Det är en person som jag har haft väldigt nära mig ända sen jag kom till Öis, säger Daniel Paulson om de senaste dagarna.

ANNONS

Hur var det att gå ut idag som lagkapten och hålla i fanan?

– Det var fint. Det är klart att man blir rörd. Det är fint på många sätt. Det är en person som kommer vara väldigt saknad, säger han.

Ha berättar att Sören Börjesson har betytt mycket för honom.

– Det är en person som man alltid kunde prata med som var där för en både i tuffa och i fina stunder. Han har betytt oerhört mycket. Han har varit inblandad på ett eller annat sätt ända sen jag kom 2011 till Öis. Otroligt mycket på planen men också vid sidan om, säger Daniel Paulson.

Daniel Paulson.
Daniel Paulson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

”Tomrummet är gigantiskt”

”Orden räcker inte till för att beskriva Sörens betydelse för Öis som förening. Tomrummet efter honom är gigantiskt och det är svårt och sånär som omöjligt att tänka sig ett Öis fotboll utan Sören Börjesson”, sa speakern på arenan innan hela arenan stod upp och hyllade Börjesson med en lång applåd, som båda lagens spelare stämde in i.

Öis-spelarna spelade med sorgeband runt armarna.

När matchen mot Varberg blåstes igång sjöng Öis-klacken om ”Mäster Sören”. Sedan tog det bara sex och en halv minut innan Anton Andreasson gav Öis ledningen. Ett mål som han tillägnade den bortgångne ikonen.

ANNONS

– Det är som alla har sagt innan, han var en fantastisk person. Han har berört väldigt många inom Öis. Jag har haft turen att ha fått ha och göra med honom i fem år. Det finns folk runt omkring här som har haft med honom att göra betydligt längre än så, säger Anton Andreasson och fortsätter:

– Jag tror att alla han berörde de han träffade på ett sätt som inte så många människor lyckas med. Det är tufft när de goda försvinner.

Utanför Gamla Ullevi fanns inför matchen minnesböcker där besökare kunde skriva en rad om Börjesson.

LÄS MER:Familjen om plötsliga bortgången av Öis-legendaren: ”Det känns ofattbart”

LÄS MER:Sören Börjesson var kollektivets främste fanbärare

LÄS MER:Fotbollssverige sörjer Öis-legendaren Sören Börjesson

ANNONS