Öis kollaps – tappade tremålsledning mot Varberg

Öis såg ut att gå mot en säker seger när de gick in med 3–0 i paus mot Varberg.
Men i den andra halvleken tappade de allt och i slutminuterna kunde hallänningarna kvittera.
– Det är en jättebesvikelse. Vi behöver rannsaka oss själva och göra det bättre, säger Öis-tränare Andreas Holmberg efter matchen.

|

Innan matchen mellan Örgryte och Varberg hedrades en av Öis största. I torsdags kom beskedet att Sören Börjesson hade dött, 68 år gammal. Det var en fin och stämningsfull hyllning av klubblegendaren med både ett tifo från klacken och applåder från de 4 529 i publiken som för dagen hade gratis inträde.

Det såg också ut som att Öis-spelarna spelade för Börjesson i den första halvleken när de körde över Varberg med 3–0.

I den andra halvleken skulle Öis dock tappa allt och i slutminuterna kunde hallänningarna kvittera till 3–3.

– Det var inte bra nog. Vi leder med 3–0 i paus och tappar till 3–3. Vi gör tvärtemot det vi kommit överens om i paus när vi pratar om att vi ska jobba hårdare och springa. Jag tycker inte att vi gör det. Jag tycker att vi tar alldeles för lätt på det här. Jag är jävligt besviken, säger Öis-tränaren Andreas Holmberg efter matchen.

Det började med att Isak Dahlqvist fick bollen på högerkanten i den sjunde minuten. Han slog ett fint inlägg som vikarierande lagkapten Anton Andreasson mötte med en volley och satte dit ledningsmålet.

”Passande mål att få göra för honom”

Andreasson firade genom att springa fram mot hemmaklacken och peka upp mot himlen.

– Sören var väl rätt okej på volley så det kändes som ett passande mål att få göra för honom, säger Anton Andreasson efter matchen.

Han summerar matchen på ett enkelt sätt.

– Det var en bra halvlek och en pisshalvlek, säger Andreasson.

Öis var sedan flera gånger nära att utöka. Först var det Noah Christoffersson som bröt sig loss men hans avslut gick utanför. Sedan Amel Mujanic, som varit i storform, som var nära att göra ett drömmål. Men hans långskott träffade stolpen.

De två skulle dock få sin revansch.

Noah Christoffersson fick ett inspel i straffområdet av Anton Andreasson. Anfallaren avslutade och skottet täcktes med handen av en Varbergsförsvarare. Domaren pekade på straffpunkten.

Amel Mujanic stegade fram och satte dit 2–0. Då hade inte ens en halvtimme spelats.

Öis dominerade första halvlek

Varberg var inte ofarliga. Bland annat testade Isak Bjerkebo med ett skott utanför straffområdet. Det var hårt men gick rakt på Hampus Gustafsson i Öis-målet, som kunde rädda.

Men det var de rödblåa som var hetare halvleken igenom och radade upp chanser.

Innan halvlek var över skulle också trean komma. Efter en tilltrasslad situation i Varbergsstraffområdet sparkade en spelare i bortalaget in bollen i eget mål.

– Vi är attackerande i vårt anfallsspel men jag tycker inte vi är hur bra som helst då heller. Jag tycker att vi skapar målchanser men jag tycker att vårt försvarsspel har svårt hela matchen igenom om jag ska vara ärlig, säger Andreas Holmberg.

Kalldusch direkt efter paus

Den andra halvleken började dock med en kalldusch för öisarna. Först prickade Kevin Custovic in reduceringsmålet med ett snyggt skott utanför straffområdet.

Ännu värre skulle det bli för de rödblåa när Isak Bjerkebo satte dit 3-2 bara fem minuter in på andra halvlek.

Det som såg ut som en säker Öis-seger hängde nu på en skör tråd.

Öis var i gungning och hemmapubliken skanderade: ”Vakna Örgryte”.

Trots att tränare Andreas Holmberg agerade genom ett trippelbyte fortsatte hallänningarna att trycka på för en kvittering och skapade flera chanser.

– Jag försökte få in ny energi egentligen. Jag tyckte inte vi såg bra ut. Vi behövde få mer tryck i vårt försvarsspel, säger Öis-tränaren.

När Varberg tryckte på kunde Öis kontra och i den 81:a minuten såg det ut som att Tobias Sana skulle stänga matchen. Den 35-årige veteranen kom helt fri, men i sista sekunden kunde en Varbergsförsvarare hinna emellan och bryta.

I slutminuten skulle också Varbergs kvittering komma när Aulon Bitiqi satte dit kvitteringen. Matchen slutade 3–3.

– Det är en jättebesvikelse. Vi behöver rannsaka oss själva och göra det bättre, säger Andreas Holmberg.

Så startade Öis

(3-4-3): Hampus Gustafsson – Christoffer Styffe, Mikael Dyrestam, Abdoulaye Faye (63’ Azulay) – Isak Dahlqvist, William Kenndal (63’ Vindehall), Amel Mujanic, Anton Andreasson – Tobias Sana, Filip Trpcevski (63’ Svensson), Noah Christoffersson