Jim Gottfridsson stängs av – missar måstematchen

Ännu en tung smäll för de svenska handbollsherrarna i Paris: Jim Gottfridsson stängs av och missar måstematchen mot Kroatien.

ANNONS
|

Svenske spelmotorn Jim Gottfridsson fick syna det röda kortet i förlustmatchen mot Slovenien på onsdagen efter en armbåge på Dean Bombač. Den svenska stjärnan fick dessutom ett blått kort, som innebär att händelsen rapporterades och att han riskerade avstängning.

– Jag väljer att inte kommentera. Det är dumt att armbågen hamnar där, det måste jag själv erkänna. Det är sånt som händer inom handbollen, jag ber om ursäkt att den var där. Men jag tycker inte den ska generera ett blått kort, sa han till Max efter matchen.

Nu kommer besked. Svenska landslaget meddelar att Gottfridsson stängs av ytterligare en match och det innebär att han missar den viktiga matchen mot Kroatien på fredag.

ANNONS

Skadeproblem

Ett tungt tapp för Sverige som endast har en seger på tre matcher och har kniven mot strupen för att nå slutspel. Dessutom fick det svenska laget flera skadesmällar i matchen mot Slovenien, när den andra mittnian, Felix Claar, och även Daniel Pettersson lämnade i smärtor.

Sverige får inte ersätta avstängde Gottfridsson i truppen utan att ta bort någon skadad spelare vilken innebär att Sverige kommer gå in i matcher mot Kroatien med bara 13 spelare i truppen. Bland reserverna finns den tidigare Sävehof-kaptenen Jonathan Edvardsson, som är på plats i Paris.

Sverige möter Kroatien kl 14 på fredag. Sverige avslutar gruppspelet med match mot Japan på söndag. Just nu ligger Sverige femma i gruppen där de fyra bästa tar sig till slutspel.

LÄS MER:Blågula OS-krisen: "Kan så jävla mycket bättre"

LÄS MER:Svidande svensk rysarförlust: "Vi blir fega"

LÄS MER:Jim Gottfridsson utvisad – riskerar längre avstängning: ”Ber om ursäkt”

ANNONS