Truls Möregårdh om festplanerna och hyllningarna

Truls Möregårdh åker hem från OS med två silvermedaljer. Nu berättar han om festplanerna och hur hans inkorg i sociala medier har överösts med hyllningar – bland annat från en humorgrupp som Truls först inte vill avslöja.

ANNONS
|

Det blev inget OS-guld för Truls Möregårdh. Men däremot har han tagit hela Sverige med storm och kommer hem med två silvermedaljer.

Nu väntar troligtvis ett rejält firande – och det börjar redan i den franska huvudstaden. Möregårdh berättar att det inte finns några festplaner ännu men…

– Paris är en stor stad och vi ska nog kunna ta den med storm. ”Mondo” (Armand Duplantis) visade ju vägen när han firade rejält. Han var väl kvar i tävlingsdräkten till och med och det älskar jag!

– Man ska festa och njuta när man gör såna här grejer och det är alltid härligt när stora atleter vågar göra det och gör det på ett sådant stilmässigt sätt.

ANNONS

Truls Möregårdhs kändismeddelanden

Uppmärksamheten i Sverige för de svenska bordtennisherrarna och i synnerhet Truls Möregårdh har varit enormt.

– Redan när jag gick till final var det pingiskaos i Sverige och jag förstår att det har blivit det efter våra prestationer.

Svenska silverhjälten berättar hur han upplevt reaktionerna från det svenska folket.

– Jag har upplevt det på Instagram och på sociala medier att många kända personer och många andra skriver. Det är verkligen något helt annat nu. Det är kul att känna av och det visar bara på vilken prestation man har gjort, säger Truls.

Möregårdh är först förtegen med att berätta vilka kändisar det är som kontaktat honom.

– Det är människor som jag har följ på Youtube. Man kan säga att man får någon typ av koppling till de här människorna i Sverige, och att jag faktiskt fick prata med dem och förstå att de var väldigt glada över det jag har gjort var kul.

Till sist avslöjar han dock vilken humorgruppen var.

– JLC är en stor grupp som bland andra har hört av sig. Det är några man har kollat på och vuxit upp med så det är väl kul, säger Truls.

ANNONS

”JLC” är en svensk humorgrupp som i synnerhet gör Youtubevideos. Kanalen drivs av Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman. Trion bor i Göteborg.

LÄS MER:Så har Kina blivit en världsdominant i bordtennis

LÄS MER:Jörgen Persson: Så ska Sverige stanna på toppen

LÄS MER:Sverige tar OS-silver – lyckades inte besegra Kina

ANNONS