Så hedrar Örgryte Sören Börjesson

Under torsdagen kom beskedet att Öis-ikonen Sören Börjesson plötsligt gått bort. Klubben kommer hedra honom i lördagens matcher.

ANNONS
|

Torsdagen var dyster och skapade sorg. Örgryte meddelade att fotbollsikonen Sören Börjesson hastigt gått bort. Han blev 68 år gammal.

– Vi är djupt medtagna och chockade över det här och känner naturligtvis först och främst väldigt mycket med Sörens familj, säger klubbens ordförande Terje Johansson efter beskedet.

Sören Börjesson var en av Öis främste spelare genom tiderna. Efter spelarkarriären har han arbetat inom föreningen i olika roller. Nu senast som utvecklingschef.

Lagen spelar för Sören

I morgon, lördag, spelar både herrlaget och damlaget matcher.

Herrarna möter Varbergs Bois på Gamla Ullevi och damerna ställs mot Ljungskile på Valhalla. Då kommer alla Öis-spelare att bära sorgband för att hedra Sören Börjesson.

ANNONS

I matchen på Gamla Ullevi kommer det dessutom hållas en ceremoni. Två minnesplatser kommer att finnas, den ena på utsidan av arenan vid entré 8–9 och den andra inne på loungen på långsidan.

När spelarna äntrar planen kommer alla spelare bära tröjor med Börjesson och nummer 9 på ryggen. På framsidan av tröjan kommer det stå ”Amor et fides”, det latinska uttrycket för ”Kärlek och trohet”. Dessutom har Öis bestämt sig för att på matchtröjorna sy in Sören Börjessons namn, födelseår, dödsår och ett rödblått hjärta. Det kommer finnas på tröjorna för resten av säsongen.

Helgens matcher är också årets ”gratismatcher”, vilket innebär att det är fritt inträde för publiken.

Bild: Foto: Öis

LÄS MER:Familjen om plötsliga bortgången av Öis-legendaren: ”Det känns ofattbart”

LÄS MER:Sören Börjesson var kollektivets främste fanbärare

LÄS MER:Fotbollssverige sörjer Öis-legendaren Sören Börjesson

LÄS MER:Öis-ikonen Sören Börjesson är död

ANNONS